Prispevki vasi Beznovci

Beznovci > Prispevki

Avtorjeva slika

Nagrada občine Puconci

PGD BEZNOVCI, Beznovci 8A

Prostovoljno gasilsko društvo Beznovci deluje že več kot 80 let, v vasi Beznovci so člani društva nepogrešljivi pri vsaki prostovoljni obliki dela. Kljub dolgoletni tradiciji se zdi, da je društvo na vrhuncu svoje uspešnosti. Člani prostovoljnega društva so letos zaključili popolno prenovo gasilskega doma, saj je bila zgrajena nova garaža in orodjarna, na novo postavljeno ostrešje, renovirani notranji postori ter urejena celotna zunanja podoba objekta, vključno s fasado.

Prostovoljno gasilsko društvo Beznovci je s svojimi enotami v okviru gasilskih tekmovanj izjemno uspešno. Uspehi gasilskih desetin, predvsem ekip članov A in članov B, so izjemni, saj sta obe desetini tako rekoč že več let stalni občinski prvakinji. Prav tako se je društvu aktivirala ekipa članic. Ob tem so člani A ekipe Beznovci v zadnjih dveh letih postali regijski prvaki in podprvaki, kar pomeni, da so trenutno najuspešnejša gasilska desetina v Pomurju. V zadnjih dveh letih se je omenjena ekipa udeležila tudi državnega gasilskega tekmovanja ter se leta 2015 uvrstila na šesto mesto in leta 2016 na 10 mesto, tako da lahko povemo, da spadajo tudi v sam vrh gasilskih ekip v državi. Na podlagi letošnjih rezultatov so se uvrstili na izbirno tekmovanje za nastop na gasilski olimpijadi, ki bo leta 2017. Pomembno je poudariti, da so se člani prostovoljnega gasilskega društva Beznovci udeležili vseh intervencij oziroma so nudili pomoč tudi ob večjih elementarnih nesrečah tudi izven Pomurja. Ob vsem tem pa še razveseljuje dejstvo, da v društvu skrbijo za delo z mladimi, saj imajo v društvu že vrsto let ekipo pionirjev, kar je za tako mal vas in društvo pohvalno.

 

ZA POŽRTVOVALNO PORSTOVOLJNO DELO NA PODROČJU GASILSTVA V OBČINI IN IZVEN POURJA TER VIDNE UVRSTIVE NA TEKMOVANJIH Občina Puconci podeljuje PGD Beznovci nagrado v višini 500,00 EUR.

Vir: Občan, Glasilo občine Puconci

2016-10-24 11:03:13Komentarji


Avtorjeva slika
2016-11-23 11:39:07Komentiraj prispevek: